Afspraak? Bel: Praktijk (033) 472 09 81 Vragen? Bel: 06 - 212 733 14info@aandelaak.nl

Locaties

Hoevelaken
Hogebrinkerweg 15a
3871 KM Hoevelaken

Vathorst
Angelinapolder 11
3825 LX Amersfoort

Contact

Bel bij vragen en bevallingen gerust: 06 - 212 733 14

Bel voor een afspraak of het wijzigen van een afspraak:
(033) 472 09 81

Privacy

Privacy- en cookieverklaring

Bij verloskundigen aandelaak hechten wij groot belang aan de privacy van de gebruikers van de website. Om je privacy zo goed mogelijk te waarborgen, hanteren wij een aantal kernwaarden.

* Informeren – Wij willen je zo goed mogelijk informeren hoe en waarom wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring.

* Verzameling beperken – Wij letten er nauw op dat onze verzameling van persoonsgegevens beperkt blijft tot alleen datgene wat echt nodig is voor de goede werking van de website en de door jouw gevraagde diensten.

* Geen marketing op basis van persoonsgegevens – Wij geven persoonsgegevens niet uit handen voor marketingdoeleinden en sturen alleen na jouw uitdrukkelijke toestemming commerciële mailings.

* Beveiligen – Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen en eisen dat ook van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken.

* Recht van inzage en correctie – Wij respecteren jouw recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

In deze privacyverklaring kun je lezen hoe wij deze kernwaarden in de praktijk brengen en hoe jouw recht op privacy respecteren en beschermen.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Afhankelijk van de dienst die je gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

* NAW gegevens;

* BSN;

* Geslacht;

* Burgerlijke staat;

* E-mailadres;

* Telefoonnummer;

* Gegevens betreffende je gezondheid;

* Zorgverzekeraar;

* De naam van andere zorgverleners;

* Tijdstip van je afspraak.

Per dienst wordt op de website aangegeven welke gegevens wij verzamelen.

 

Deze gegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:

* Het aanmaken van een account;

* Het inloggen op jouw account;

* Het bijhouden van het medisch dossier;

* Het inplannen van een afspraak;

* Het bijhouden van door jou aangegeven voorkeuren;

* Het versturen van een nieuwsbrief (zwangerenportaal, zie www.zwangerenportaal.nl);

* Het verbeteren van onze dienstverlening;

* Het uitvoeren van overige, door jou gevraagde, diensten.

 

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes die u naar ons opstuurt bevatten persoonsgegevens. Wij gaan het geboortekaartje op de praktijk ophangen en na een tijd worden deze vertrouwelijk verwijderd. Als u het geboortekaartje aan ons overhandigd, gaat u ermee akkoord dat deze getoond wordt binnen de praktijk.

Namen deur

De namen van de baby’s die geboren zijn schrijven wij op de deur met het geboortegewicht erachter. Een foto van deze deur zetten wij aan het einde van de maand op facebook. Indien u geen bezwaar hiertegen maakt, gaat u ermee akkoord dat dit gebeurd.

Verstrekking aan derden

Jouw gegevens worden uitdrukkelijk niet aan derden verstrekt, anders dan derden die direct betrokken zijn bij de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en ons, of tenzij enige wettelijke bepaling ons hiertoe verplicht. Als verloskundigen hebben wij een beroepsgeheim. Dit betekend dat wij zonder jouw toestemming, geen gegevens mogen verstrekken aan anderen. We vragen toestemming om, indien nodig, met je huisarts, de gynaecoloog, de kraamzorg en het consultatiebureau te mogen overleggen.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Wij houden geen statistieken bij op onze website.

Bewaartermijn

Jouw persoonsgegevens worden nimmer langer bewaard dan nodig is voor de in deze privacyverklaring of op de website omschreven doelen, behoudens de gevallen waarin enige wettelijke verplichting zich verzet tegen verwijdering van de persoonsgegevens. Voor het verlenen van je verloskundige zorg maken wij een medisch cliëntendossier aan. Hierin worden alle gegevens van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd opgeslagen en 15 jaar beveiligd bewaard. Deze gegevens worden bij een eventueel volgende zwangerschap weer gebruikt.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Verwerkers

Persoonsgegevens kunnen in opdracht van verloskundigen aandelaak worden verwerkt door zogenoemde verwerkers en sub-verwerkers. De verwerkers en sub-verwerkers handelen onder verantwoordelijkheid van verloskundigen aandelaak en mogen geen eigen verwerkingen uitvoeren op de persoonsgegevens. Jouw persoonsgegevens worden niet verstrekt aan andere partijen, met uitzondering van partijen zoals beschreven in deze privacyverklaring. Jouw persoonsgegevens worden ook aan andere partijen verstrekt als wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechtelijke uitspraak. Hieronder staan de verwerkers met wie verloskundigen aandelaak gegevens uitwisselt:

* Je gegevens en het bloedonderzoek
Door deel te nemen aan het bloedonderzoek betekent dit dat daarvoor je gegevens worden gebruikt. De gegevens worden vastgelegd in een landelijk registratiesysteem, Praeventis genaamd. Dit gebeurt om de kwaliteit van het bloedonderzoek te kunnen waarborgen en het proces te kunnen bewaken. Als bijvoorbeeld een uitslag afwijkend is, en er wordt geen actie ondernomen, dan wordt een signaal gegeven. Je verloskundige, huisarts of gynaecoloog wordt dan gewaarschuwd. De gegevens in Praeventis zijn optimaal beveiligd. Alleen de persoon die voor de kwaliteit van je behandeling de gegevens moet controleren heeft toegang tot je gegevens. Het RIVM is verantwoordelijk voor Praeventis en voor de veiligheid van je gegevens. Na afloop van het bloedonderzoek kun je verzoeken om je gegevens uit Praeventis te laten verwijderen. Dat verzoek kun je bij ons indienen. Je gegevens kunnen in bepaalde gevallen ook worden opgenomen in een landelijk informatiesysteem dat beheerd wordt door de stichting Sanquin Bloedvoorziening. Als je in de toekomst bloed nodig hebt, kan het bloedtransfusielaboratorium je gegevens inzien. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is op deze registratie van toepassing. Je gegevens worden nooit zonder toestemming aan derden gegeven.

* Screeningsprogramma’s
Tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte kunnen screeningsonderzoeken plaats vinden. De screeningen zijn onderzoeken om aandoeningen bij je kind te voorkomen of tijdig op te sporen. Als je besluit deel te nemen aan één of meer onderzoeken, worden hiervoor de gegevens verzameld. Deze gegevens zijn nodig voor een goede uitvoering van de screening, maar ook om de kwaliteit ervan te bewaken. Elk van deze verzamelingen van gegevens werkt net anders. Er zijn namelijk steeds andere zorgverleners bij betrokken. Het uitgangspunt is steeds hetzelfde. Je persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om het onderzoek voor jou of je kind goed uit te voeren, en om de kwaliteit van de uitvoering te bewaken. De gegevens kunnen ook worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Dat onderzoek vindt bijna altijd met anonieme gegevens plaats. Hierbij zijn zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen opdat de gegevens niet naar jou of je kind herleidbaar zijn. In uitzonderingsgevallen zijn herleidbare gegevens voor wetenschappelijk onderzoek nodig. Wil je niet dat je gegevens in zo’n uitzonderingsgeval worden gebruikt? Zeg dat dan tegen ons. Meer informatie kun je lezen speciale folders van de verschillende screeningen. Ook kun je op de website van het RIVM meer informatie vinden.

* Geboortebericht voor de hielprik
Het is van belang dat de hielprikscreening zo snel mogelijk na de geboorte plaatsvindt. Daarvoor gaat een geboortebericht uit van de verloskundige naar het registratiesysteem Praeventis bij het RIVM/RCP. Het RIVM/RCP geeft de opdracht tot de uitvoer van de hielprik aan de jeugdgezondheidszorg. Indien je nu al weet dat je niet wilt deelnemen aan de hielprikscreening, dan kun je dit bij ons aangeven. Dan tekenen wij bezwaar aan en wordt het digitale geboortebericht niet verstuurd.

* Perinatale registratie
In Nederland werken verloskundigen, huisartsen, gynaecologen en kinderartsen samen aan de Perinatale Registratie. In deze registratie worden de gegevens van de verschillende zorgverleners in het hele traject verzameld. De perinatale registratie heeft als doel de kwaliteit van de hulpverlening rond zwangerschap en geboorte te verbeteren. Deze registratie maakt ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Door dit onderzoek kan de medische kennis over zwangerschap en geboorte worden vergroot. De Perinatale Registratie wordt beheerd door Stichting PRN (Perinatale Registratie Nederland).

* Verwijsindex
Als verloskundigenpraktijk zijn wij aangesloten bij de verwijsindex van provincie Utrecht en Gelderland.  De Verwijsindex is een systeem waarin professionals een signaal kunnen afgeven om hun zorg en/of betrokkenheid aan te geven bij uw zoon of dochter. Het doel van de Verwijsindex is om de betrokken professionals met elkaar in contact te brengen om samen met u de best passende ondersteuning/begeleiding te bieden.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de verwijsindex.

Uw privacyrechten

Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna: “AVG”) heb je een aantal rechten. Je hebt het recht om de Verloskundigenpraktijk te verzoeken om inzage (art 15 AVG) van en rectificatie (art. 16 AVG) of wissing van jouw persoonsgegevens (art. 17 AVG). Ook heb je het recht om de Verloskundigenpraktijk te verzoeken om beperking van de verwerking van persoonsgegevens (art. 18 AVG). Onder bepaalde omstandigheden heb je ook recht op overdraagbaarheid van gegevens (art. 20 AVG) en het recht van bezwaar (art. 21 AVG). Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is meer informatie te vinden over wanneer het mogelijk is één of meer van deze rechten uit te oefenen.

Als je van een of meer van deze rechten gebruik wilt maken, dan kun je contact opnemen met ons via de op deze website beschreven contactmogelijkheden.

Los van bovenstaande rechten, heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cookies

Wij maken op deze website geen gebruik van cookies.

Wijzigingen

Dit privacystatement kan worden gewijzigd. Het is daarom raadzaam om regelmatig dit privacystatement te raadplegen. De huidige versie van het privacystatement is het laatst gewijzigd op [5 juli 2018].

Veelgestelde vragen

Verloskundigen aandelaak staat voor deskundig, kleinschalig en zeer persoonlijk. Dit om jou de beste verloskundige zorg te kunnen bieden. Zorg op maat, gericht op de wensen van de cliënt. Wij bieden optimale steun en begeleiding gedurende de zwangerschap, de bevalling en in het kraambed.

Ja daar werken wij ook. Wij houden spreekuur in Hoevelaken en Amersfoort Vathorst en zijn veel in Nijkerkerveen en Nijkerk te vinden!

We werken met een vast team van 4 verloskundigen. Wij maken in principe geen gebruik van een extra waarneemster. 

Meer vragen?
06 - 212 733 14
(033) 472 09 81
info@aandelaak.nl

Jouw persoonlijke verloskundige aandelaak

  • Vast team van 4 verloskundigen ook in vakantie tijd
  • Werkgebied: Amersfoort Vathorst (Hart van Vathorst), Hoevelaken, Nijkerk, Nijkerkerveen, Zwartebroek, Terschuur
  • Avondspreekuur
  • Cursus en informatie: borstvoedingcursus en informatie avonden, Centering Pregnancy (in de avond!)
  • Twee spreekuur locaties
  • Eigen echoapparaat

Meld je nu aan voor een afspraak

Wat onze patiënten zeggen

Taco Charissa Quinn
Charissa, Taco & Quinn

Tijdens onze zwangerschap zijn wij onder controle geweest bij verloskundigen aandelaak. Wat een topteam is dit! Met z’n vieren stralen zij passie, gedrevenheid en deskundigheid uit. Heel erg fijn om bij hun de controles te hebben gehad en een hele fijne steun geweest bij de bevalling. Tot de volgende keer!

Karin, Koert & Gijs

Vastbesloten waren we, de bevalling zou in het ziekenhuis plaatsvinden. Door het volgen van Centering Pregnancy tijdens de zwangerschap, zijn we echter overtuigd geraakt van de voordelen om thuis te bevallen. De bevalling is thuis gelukt, op de uitgerekende datum,…

Vastbesloten waren we, de bevalling zou in het ziekenhuis plaatsvinden. Door het volgen van Centering Pregnancy tijdens de zwangerschap, zijn we echter overtuigd geraakt van de voordelen om thuis te bevallen. De bevalling is thuis gelukt, op de uitgerekende datum, dankzij de ontzettend professionele begeleiding van verloskundige Joke, van verloskundigen Aan de Laak. Tijdens de hele bevalling heeft ze ons beiden kundig advies, vertrouwen en rust gegeven bij het op de wereld zetten van onze eerste zoon.

+ Lees meer - Lees minder