Jouw traject

Tijdens je zwangerschap zijn er verschillende stappen die je zal gaan doorlopen.

1AANMELDEN

Bij positieve zwangerschapstest. Afspraak voor intake en termijnecho, 8-11 weken

2EERSTE CONTROLES

De intake is tussen de 8 en 10 weken van de zwangerschap. Dit is bedoeld om meer te weten te komen over jouw gezondheid. Rond de 8 weken kan er een vitaliteitsecho gemaakt worden. De termijnecho wordt vervolgens rond de 10 weken gemaakt om te kijken hoe ver je precies zwanger bent. Eerder een echo bij bijzonderheden is altijd mogelijk. Luisteren naar het hartje gebeurd bij de tweede controle (ong 14 weken)

3VERVOLG CONTROLES

Tot de 24 weken a 4 weken, 24-30 weken a 3 weken
30-36 weken a 2 weken
36 weken liggingsecho
36-42 weken elke week
Indien nodig worden er extra echo’s gemaakt (Bijvoorbeeld groeiecho’s)

Wat elke keer terug zal komen, is het meten van de bloeddruk en het beoordelen van de groei van de baarmoeder. Later in de zwangerschap is ook het beoordelen van de ligging van de baby van belang.

We vinden het belangrijk om uitgebreid de tijd te nemen om je te informeren over veel relevante onderwerpen. Veel zullen we zelf ter sprake brengen. Maar daarnaast horen we vooral graag wat jouw verwachtingen, vragen en wensen zijn ten aanzien van jouw verloskundige zorg!

Ook voor het bespreken van de bevalling willen we voldoende tijd reserveren. Omdat geen persoon hetzelfde is en iedere situatie anders is. Door jouw verwachtingen, vragen en wensen ten aanzien van je bevalling met ons te delen willen wij streven naar verloskundige zorg op maat!

Als er dingen zijn waar je onzeker over bent mag je ons altijd bellen!