Zwangerschap

Het doel is de gezondheid van jou en de baby goed in de gaten te houden. Dit begint bij de intake rond de 8-10 weken. De hoeveelheid controles is afhankelijk van het verloop van de zwangerschap. Je hebt bij ons de keuze uit “normale/reguliere” consulten en Centering Pregnancy.

Wij maken echo’s, bekijken de groei van de buik, voelen naar de ligging van de baby, meten de bloeddruk en doen waar nodig bloed/urine onderzoek. Er is tijdens de controles uitgebreid de tijd voor het beantwoorden van vragen.

Tijdens de controles zullen wij ook informatie geven over de bevalling en het kraambed. Ook is er voldoende tijd om wensen en verwachtingen te bespreken.

Bij centering pregnancy is er de meeste tijd voor het geven van informatie. Uit onderzoek is gebleken dat dit op veel aspecten betere zorg is! Dit is de reden dat wij zowel reguliere als centering zorg bieden. Lees hier meer.

De controles zijn bij ons alle drie. Op deze manier leren we elkaar kennen en kunnen we zorg leveren specifiek naar jullie wens, ook voor bij de bevalling.

Indien er bijzonderheden zijn waarvoor extra zorg nodig is hebben wij contact met huisarts of gynaecoloog.

Zorgverzekering

Wij hebben een contract met elke zorgverzekeraar. Alle zorg die wij leveren valt in het basispakket. Er hoeft geen eigenrisico betaald te worden. De vergoeding van de combinatietest, poliklinische bevallingen en kraamzorg wisselt per verzekering.